Пациентски организации Заедно с теб заявиха вот на недоверие на министъра

...
Пациентски организации Заедно с теб заявиха вот на недоверие на министъра
Коментари Харесай

Пациентски организации заявиха вот на недоверие към здравния министър Ананиев

Пациентски организации „ Заедно с теб ” заявиха  избор на съмнение на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев . Причината, оповестена в писмо до медиите, е липса на задължения към предварителната защита на използването на наркотични субстанции, лекуване и психосоциална рехабилитация на подвластни пациенти, и понижаване вредите от използването на наркотични субстанции.Организацията показва противоречие за голословното закриване на Националния център по наркомании НЦН.

" Последната година се следи ясна наклонност към безучастие от страна на управлението на Министерство на здравеопазването и безотговорст към подвластните пациенти, чийто край е Проект за разпореждане на Министерския съвет, който планува закриване на Националния център по наркомании НЦН ", пишат от „ Заедно с теб ”.

Като главен претекст за закриването на центъра в отчета на министъра на опазването на здравето се сочи нуждата от прекачване на пет щатни бройки в НЕЛК. Националният център по наркоманиите е основан със Закона за надзор на наркотичните субстанции и прекурсорите и може да бъде закрит единствено с смяна в закона.

Закриването му с Постановление на Министерския съвет е нарушаване, аргументира се от пациентската организация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР